Taustatietoja

Ensimmäinen rahallinen panostus vauvahaaveen toteuttamiseksi on nyt tehty. Kovin montaa raskaustestiä en oo elämäni aikana tehnyt, joten niihin kuluneet rahat ei muodosta kovin merkittävää summaa.


Tänään tilasin ekaa kertaa ikinä ovulaatiotestejä. Samaan tilaukseen nappasin myös vähän raskaustestejä, varmuuden vuoksi. Ovulaatiotestejä en oo tehnyt ikinä. En oo myöskään bongannu ittessäni juurikaan semmosia ovulaation merkkejä. Toki menkat kun jää aina sillon tällön tulematta, niin liekö ovulaatiokaan kovin säntillinen.

Oikeestaan ainoa asia mitä oon raskautumisen eteen tehnyt on menkkojen ylös kirjaaminen parin vuoden ajan puhelimesta löytyneeseen health sovellukseen. Sovellus laskee kiertopäivien keskiarvon pohjalta ennustetun hedelmällisyysikkunan ja mahdollisen ovulaation. Sen mukaan on pyritty peittoa heiluttamaan. Niin ja toki se ehkäisykin on jätetty pois, kortsuja ei oo käytetty kesän 2013 jälkeen. Eli piakkoin 10 vuotta on menty sillä ajatuksella, että lapsi on tervetullut. E-pillerit ei passanneet mulle korkeahkon verenpaineen vuoksi, niitä söin jonkin aikaa joskus vuonna 2008. Samaisena vuonna kävin epäsäännöllisten menkkojen vuoksi gynellä josta jäi käteen ultrakuvat monirakkulaisista munasarjoista ja muistutus siitä, että ehkäisyä kannattaa käyttää, vaikka raskautuminen onkin haastavampaa. Vauvaa yrittämään lähdettiinkin sillä oletuksella, ettei se käy ihan tosta noin vaan. Ei vaan osattu kuvitella, että projekti veisi näin kauan.

Ylipainoa mulle on kertynyt vuosien saatossa lähemmäs 40 kiloa. Viimeiset 10 vuotta ovat tuoneen mukanaan 20 kiloa. Painonpudotus tuntuu tällä hetkellä kaikista suurimmalta haasteelta. Tupakoinnin lopetin vuoden 2020 alussa, nyt pitäisi saada viritettyä motivaatio laihduttamisen suhteen huippuunsa. Näin uuden kierron alussa turvonneena ja krampeista kärsivänä ei tosin liikunta oo ihan ekana mielessä! 🙈

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Varhaisultra

Mittauspäivä nro 12

Ensimmäinen neuvola