Syö vähemmän kuin kulutat

Otsikkokin sen kertoo, mihin se painonpudotus perustuu. Vaan se asian vieminen käytäntöön ei olekaan niin yksinkertaista. Mitä jos en tiedä paljonko kulutan? Olen myös lukenut jostain, että liian vähällä syömisellä kroppa menee säästöliekille eikä paino enää putoa.

Luulisin kuitenkin, että mulla on liian isot annoskoot. Oon nyt tammikuusta lähtien tehnyt ruokaa enemmän reseptien mukaan ja ruoanvalmistuksen jälkeen jakanut satsin valmiiksi ohjeen mukaisiksi annoksiksi. Kokoan annokseni alkuruokalautaselle, jotta se näyttää suuremmalta ja veisi näin ollen nälän varmemmin. Ruoan kylkeen vielä kaali- tai porkkanaraastetta salaatiksi ja ruokajuomaksi iso lasillinen vettä. Tämän ruoka-annosten kokoon huomioon kiinnittämisen myötä jouluna tulleet pari kiloa ovat lähteneet.

Nyt helmikuussa jatketaan samalla linjalla, mutta karsitaan herkkuja vähemmälle. Koko viime vuosi tuli syötyä vähän turhan paljon kaikkea hyvää ja nytkin joululta on jäänyt päälle miltei joka päiväinen makean syönti.

Liikuntaa en käytännössä harrasta ollenkaan. Askeleita kertyy ainoastaan hyötyliikunnasta. Ensimmäisenä pitäisi siis ylipäätään saada itsensä liikkeelle, tehdä edes jotain muuta kuin maata sohvalla. Hikiliikunta kuulostaa todella kaukaiselta ajatukselta, mutta jotain pitäisi ruveta tekemään joka päivä. Käydä kävelyllä tai edes vähintään venytellä!

Mieheltä ei oikein heru tukea tähän painonpudotus projektiin, hänellekin maistuu herkut ja sohva vetää häntä puoleensa magneetin lailla. Mutta kilot eivät hälle kerry ruumiillisemman työn vuoksi. Yksin sohvalta nouseminen tuntuu niin hankalalta, kaipaisin mieheltä kannustusta ja toki myös lenkkiseura olisi mieluista.

Viikko sitten vaaka näytti 100 kiloa, siitä lähdetään nyt sitten virallisesti liikkeelle. Painoindeksi on 41,1 eli sairaalloinen ylipaino. Tavoitteena olisi noin 60 kiloa, joka olisi juuri siinä normaalipainon ja lievän ylipainon rajalla. En ees muista koska mun paino on viimeks alkanut numerolla seitsemän, kuutosesta puhumattakaan. Oon aina ollut pyöreä, alakoulusta lähtien oon kuullut olevani sotanorsu, tonnikeiju ja milloin mikäkin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Varhaisultra

Mittauspäivä nro 12

Ensimmäinen neuvola